Written Task Samples: Prepositional Phrase
Use the TOEFL sample questions with prepositional phrases (with answers) to prepare yourself thoroughly to the test.
Written Task Samples: Prepositional Phrase
1. In __________, the crime rate has begun to drop due to neighborhood.
A. the past few years
B. a few years ago
C. few years
D. a few years since
Answer: A

2. Three responsibilities ________ are to search out, identify, and assess patentable inventions and technologies.
A. to a patent manager
B. with a patent manager
C. on a patent manager
D. of a patent manager
Answer: D

3. Disappointingly, many software companies have discovered a limited audience for ________ from the couch.
A. Web surfing
B. Web to surf
C. to Web surf
D. Web surfs
Answer: A

4. Shooting stars, otherwise known as meteorites, often fall to Earth in a pattern dictated ________ and Earth rotation.
A. to solar winds
B. by solar winds
C. on solar winds
D. which solar winds
Answer: B

5. Ink stains, commonly regarded __________ difficult stains to remove, will not succumb to the usual array of detergents and cleaners found in supermarkets.
A. as the most
B. to the most
C. in the most
D. through the most
Answer: A

6. Examples of selective use __________ are found in commercial leaf removal prior to harvest in the cotton and sugar beet industries.
A. of defoliants
B. by defoliants
C. in defoliants
D. through defoliants
Answer: A

7. Ethyl cyanoacetate is derived __________ of an alkali cyanide and chloroacetic ethyl ester.
A. at the reaction
B. from the reaction
C. to the reaction
D. above the reaction
Answer: B

8. On the second level of mammalian evolution, that __________ mammals or marsupials, the eggs are practially yolkless.
A. to the pouching
B. of the pouched
C. in the pouches
D. by the pouchable
Answer: B

9. Foraging ants make a network __________ around the nest.
A. inside roads
B. by roads
C. of roads
D. to roading
Answer: C

10. __________ its richness and varied coloring, Schubert's Symphony in C has enjoyed a deserved reputation among classical music lovers.
A. Renowning by
B. Renownable to
C. Renowned for
D. Renowning with
Answers: C