Written Task Samples: Noun Clause
Fulfil the sample TOEFL questions using correctly the noun clause.
Written Task Samples: Noun Clause

1. Disturbances in seabed slope which have occurred over short periods of time have caused scientists to believe __________ more extensive than at first thought.
A. that tectonic drift is
B. which tectonic drift
C. tectonic drifts
D. tectonic drifting
Answer: A

2. _______ the manatee of south Florida is being pushed to the edge of extinction due to the invasion of its habitat by motorized boats has been shown by marine researchers.
A. In that
B. That
C. Although
D. Unless
Answer: B

3. Virtually all doctors agree ________ a second diagnosis in the event of a potentially major disease.
A. that patients should seek
B. patients should be sought
C. patients they seek
D. patients that should seek
Answer: A

4. _______ found in forests can possess deadly toxicity is an element of folk knowledge that has not been passed down to today's general public.
A. Those certain mushrooms
B. That certain mushrooms
C. Despite it, certain are the mushrooms
D. Even though certain mushrooms
Answer: B

5. _______ continue to pollute the ocean with all forms of contamination from sewage to solid wastes such as plastic containers remains a mystery to environmentalists.
A. Although people
B. People that
C. Why people
D. Those people that
Answer: C

6. __________ and have low refractive indices, low dielectric constants, and low surface tensions has long been known by chemists.
A. Those fluorocarbons are more volatile and denser than corresponding hydrocarbons
B. That fluorocarbons are more volatile and denser than corresponding hydrocarbons
C. While fluorocarbons are more volatile and denser than corresponding hydrocarbons
D. When fluorocarbons are more volatile and denser than corresponding hydrocarbons
Answer: B

7. __________ advances and broadens our understanding of the complex problems of soil fertility.
A. Whatever adds to the biochemical knowledge of soils
B. When it adds that to the biochemical knowledge of soils
C. While it is added to the biochemical knowledge of soils
D. Whomever adds to the biochemical knowledge of soils
Answer: A

8. It is safe to say __________ does not exceed 25%.
A. because the average efficiency of the best steam engine
B. which the average efficiency of the best steam engine
C. that the average efficiency of the best steam engine
D. with the average efficiency of the best steam engine
Answer: C

9. There is no doubt _________ correspond to the gill clefts which are used in connection with the breathing in fishes.
A. because of the minute slits which are seen in embryonic reptile and birds
B. despite the fact that the minute slits which are seen in embryonic reptile and birds
C. if the minute slits which are seen in embryonic reptile and birds
D. that the minute slits which are seen in embryonic reptiles and birds
Answer: D

10. Blame for the invention of nuclear weapons must fall upon __________.
A. however conceived their invention in the first place
B. whenever conceived their invention in the first place
C. whatsoever conceived their invention in the first place
D. whoever conceived their invention in the first place
Answers: D