Written Task Samples: Appositive
Practice using appositive in different sentences with a help of the TOEFL sample questions and keys.
Written Task Samples: Appositive

1. The Duncan sofa, __________ is highly valued in today's antique furniture market.
A. a colonial masterpiece,
B. a colonial masterpiece which
C. it is a colonial masterpiece that
D. whose colonial masterpiece
Answer: A

2. Ulysses S.Grant, ________, showed great magnanimity in receiving the surrender of his arch-rival, Robert E.Lee at the end of the Civil War.
A. that was the supreme commander of Northern forces
B. who supremely commanding Northern forces
C. he was the supreme commander of Northern forces
D. the supreme commander of Northern forces
Answer: D

3. Though renowned for his work with the deaf, Alexander Graham Bell is best remembered for his invention of the telephone, ________.
A. that it was an invention of ingenuity and impact
B. it was an invention of ingenuity and impact
C. an invention of ingenuity and impact
D. invention ingeniously and impaction
Answer: C

4. Mars, __________, has been a source of human fascination for untold generations of sky gazers.
A. the fourth planet from the Sun
B. it is the fourth planet from the Sun
C. which the fourth planet from the Sun is it
D. is it the fourth planet from the Sun
Answer: A

5. Of all the saturated vegetable oils, coconut oil, ________, has the greatest concentration of polysaturated oils.
A. that derived it from the meat of the coconut
B. it is derived from the meat of the coconut
C. derived from the meat of the coconut
D. is derived it from the meat of the coconut
Answer: C

6. Recently, severe management problems have afflicted Coca-Cola, __________.
A. which is a large multinational corporation
B. a large multinational corporation
C. there is a large multinational corporation
D. a large multinational corporation is it
Answer: B

7. Chopin, a famous Polish composer, died at Place Vendome, ___________.
A. a famous Paris square
B. it is a famous Paris square
C. a famous Paris square which
D. that is a famous Paris square
Answer: A

8. Henry and June, __________ was bowdlerized at first publication.
A. what a novel of sexual exploration
B. it is a novel of sexual exploration
C. which it explored sexuality,
D. a novel of sexual exploration,
Answer: D

9. Arachidic acid, __________ is used in organic synthesis, lubricating greases, waxes, and plastics.
A. a widely distributed but minor component of the fats of peanut oils and related plant species,
B. widely distributed, it is a minor component of the fats of peanut oils and related plant species
C. a minor component of the fats of peanut oils and related plant species that it is widely distributed
D. a minor component widely distributed of the fats of peanut oils and related plant species
Answer: A

10. The common sand crab, __________, carries a small garden on top of its shell.
A. which it is Hyas araneus
B. is it Hyas araneus
C. there it is Hyas araneus
D. Hyas araneus
Answers: D